02.03.2019 Zabawa karnawałowa z Fundacją Geriatrics – „Wiosna w moim sercu”

Karnawał to czas szampańskiej zabawy, hucznych imprez i maskarad. W tym roku seniorzy z Klubu Aktywnego Seniora  Fundacji Geriatrics współfinansowanego przez Fundację PZU i zaproszeni goście wspierający działania Fundacji Geriatrics i Klubu Aktywnego Seniora, spędzili karnawałowy wieczór w Cafe Contynenty w Krakowie, ul. Bochenka 16a, na przebieranej zabawie tanecznej , której tematem przewodnim w tym roku był temat:

„ Wiosna w moim sercu”.

Zabawę karnawałową w rytmach muzyki z lat 80 i 90 prowadził DJ Wojtek. Podczas zabawy odbył się konkurs na najlepszy strój-przebranie karnawałowe. Wyróżnienie otrzymali : Marcin Chwast, Kazimierz Kwaśniewski i Gizela Stolorz.

W karnawałowym menu znalazły się: rosół królewski z makaronem, opiekane ziemniaki, pyszny kotlet de volaille, zestawy surówek, ciasto, kawa, itp.

Zarząd Fundacji Geriatrics serdecznie dziękuje właścicielowi lokalu Cafe Contynenty w Krakowie za wspaniałą obsługę, bardzo smaczne jedzenie, natomiast DJ Wojtkowi za wspaniale dobraną muzykę, poczucie humoru i umiejętność dostrojenia się do potrzeb uczestników zabawy. Natomiast wszystkim gościom zabawy „Wiosna w moim sercu” zarząd Fundacji Geriatrics dziękuje za tak liczne przybycie, za wspaniałą wspólną zabawę i pozytywną energię.

Był to pierwszy bal karnawałowy organizowany przez Fundację Geriatrics. W związku z tym, że cieszył się dużym zainteresowaniem uczestników, zarząd Fundacji Geriatrics zadeklarował, że zabawa karnawałowa „Wiosna w moim sercu” będzie kontynuowana  w kolejnych  latach i stanie się tradycją  Fundacji Geriatrics, podobnie jak Krakowskie Konferencje „Ludzie motyle”.

Tak było w tym roku- wspomnienia:

1. Film znajduje się na stronie: https://www.youtube.com/watch?v=CFGHcYumxtc   (zapraszam do oglądania wspomnień na yutubie)

Kolejną zabawę karnawałową Zarząd Fundacji Geriatrics planuje zorganizować 15 lutego 2020r (sobota). Zabawa podobnie jak w tym roku będzie przewidziana tylko na 50 osób, stąd zapisy na zabawę taneczną będą prowadzone już od września 2019r, pod numerem telefonu: 667248065 (będzie obowiązywać kolejność zgłoszeń).

Zarząd Fundacji Geriatrics serdecznie zaprasza już za rok, do wspólnej zabawy.

Wiceprezes Fundacji Geriatrics