02.07.2019r Warsztaty malarskie -grupa podstawowa A1 (IV zajęcia)

Dnia 26.06.2019r w Centrum Aktywności Seniorów Geriatrics, ul. Drożdżowa 2  w Krakowie odbył się kolejny (IV)

warsztat malarski – grupa podstawowa A1.

Podczas warsztatu omawiana  była dalej  teorię barw w malarstwie. Uczestnicy warsztatów, zdobytą wiedzę teoretyczną wykorzystywali podczas wykonania swoich prac malarskich techniką olejną. Prowadząca warsztat omówiła zasady mieszania farb, pomagała wykonać szkic obrazu na płótnie. Podczas tych zajęć uczestnicy zaczęli malować swoje obrazy, które będą  wykonywać na kolejnych zajęciach. Swoje obrazy seniorzy zaprezentują na wystawie malarskiej podczas II Krakowskiej Konferencji „Ludzie motyle”, dnia 22.11.2019r, w Dworze Czeczów, ul.  Księdza Jerzego Popiełuszki 36, 30-898 Kraków.

Zapraszamy seniorów do CAS Geriatrics, ul. Drożdżowa 2, na kolejne warsztaty malarskie, dnia 10.07.2019r, godz. 17.30-19.30.

Warsztaty są bezpłatne, przeznaczone są dla maksymalnie 12 osób, zamieszkałych w Krakowie.

Zapisy  są prowadzone codziennie w Kawiarence Seniora czynnej od poniedziałku do piątku, w godzinach 15.30-20.30, tel. 798921638, 667248065 oraz e-mail: e.zytynskachwast@interia.pl.

Serdecznie zapraszam