04.06.2019r Trening pamięci (zajęcia VI)

Dnia 04.06.2019r w Centrum Aktywności Seniorów Geriatrics, ul. Drożdżowa 2  w Krakowie odbył się kolejny  trening pamięci.

Chociaż wydaje się, że stosowanie znanych i sprawdzonych sposobów działania jest najlepsze, to nasz mózg tego nie lubi. Z drugiej strony utarte ścieżki działania nie zawsze są w pełni skuteczne. Mózg woli kiedy poznajemy nowe techniki, robimy coś inaczej niż do tej pory, uczymy się nowych umiejętności, zdobywamy nową wiedzę.

W CAS Geriatrics  trening pamięci jest prowadzony przez doświadczonego psychologa/ psychogeriatrę . Spotkanie w ramach treningu pamięci rozpoczęło się od powitania przybyłych uczestników. Pierwszym punktem treningu była „ Gimnastyka mózgu”, czyli ćwiczenia fizyczne pomagające   w lepszym funkcjonowaniu pamięci. Następnie uczestnicy rozpoczęli ćwiczenia pamięci sekwencyjnej ( powtarzanie sekwencji sylab ). Po ich wykonaniu zgromadzeni uczestnicy trenowali układanie i powtarzanie zdań.

Trening pamięci to czas kiedy możemy poznać tajemnice funkcjonowania naszego mózgu, mamy okazję zmierzyć się z wyzwaniami w czasie ćwiczeń oraz zadbać o swoją kondycję w obszarze pamięci. Zapraszamy seniorów do CAS Geriatrics, ul. Drożdżowa 2, na kolejny trening, dnia 11.06.2019r, godz. 17.00-19.00.

Treningi są bezpłatne, przeznaczone są dla maksymalnie 12 osób, zamieszkałych w Krakowie.

Zapisy na kolejny trening pamięci , który odbędzie się w Krakowie, ul. Drożdżowa 2, dnia 11.06.219r, w godzinach 17.00-19.00, są prowadzone codziennie w Kawiarence Seniora czynnej od poniedziałku do piątku, w godzinach 15.30-20.30, tel. 798921638, 667248065 oraz e-mail: e.zytynskachwast@interia.pl.

Serdecznie zapraszam!