06.05.2019 Gry stolikowe w CAS Geriatrics (zajęcia II)

Dnia 06.05.2019r w Centrum Aktywności Seniorów Geriatrics, ul. Drożdżowa 2 w Krakowie odbyło się drugie wielopokoleniowe spotkanie miłośników gier stolikowych.

Podczas zajęć seniorzy uczyli się zasad gier: Dixit, Osadnicy, szachy, itp. Zajęcia „Gry stolikowe” są prowadzone przez psychologa/psychogeriatrę.

Gry to rozrywka, ale często także świetny sposób na stymulację mózgu i utrzymanie szarych komórek w jak najlepszej kondycji. W podeszłym wieku ma to ogromne znaczenie, ponieważ systematyczne ćwiczenia umysłu redukują ryzyko wystąpienia problemów z pamięcią czy koncentracją. Jako gimnastykę mózgu poleca się gry karciane, szachy, warcaby, Scrabble, Dixit. Wszystkie w/w gry  trenują umiejętność logicznego myślenia, koncentrację i pamięć.

Zapraszamy seniorów z CAS Geriatrics na kolejne zajęcia, które odbędą się 20.05.2019 r. przy ul. Drożdżowej 2, w Krakowie, godz. 18.00 – 20.00. Zapisy na zajęcia „Gry stolikowe” prowadzone są codziennie w Kawiarence Seniora, czynnej od poniedziałku do piątku, w godzinach 15.30 – 20.30, tel. 798921638, 667248065 oraz e-mail: e.zytynskachwast@interia.pl.

1.06.05.2019 Gry stolikowe notatka prowadzącego-2

Serdecznie zapraszam!