08.05.2019, 22.05.2019 Warsztaty nauki o Ziemi i jej dziejach.

W dniach 08.05.2019 i 22.05.2019r w ramach CAS Geriatrics odbyły się: Warsztaty nauki o Ziemi i jej dziejach. Warsztaty są prowadzone w Muzeom Geologicznym w Krakowie, ul. Senacka 3.

Podczas tych warsztatów seniorzy poznają i badają surowce naturalne, minerały i kopaliny, bez których nasza cywilizacja nie mogłaby istnieć.

1.

Warsztaty są wycieczką przez dzieje Ziemi, do dalekiej przeszłości geologicznej. Uczestnicy poznają zwierzęta i rośliny, które żyły i rosły na naszej planecie przed wieloma laty, a także badają ich prawdziwe skamieliny. Oglądają rekonstrukcje dawnej Ziemi i dowiadują się, jak wyglądał kiedyś teren naszego kraju.

Warsztaty są bezpłatne, skierowane są do maksymalnie 12 osób- seniorów, zamieszkałych w Krakowie.

Zapisy na kolejny warsztat nauki o Ziemi i jej dziejach, który odbędzie się w Krakowie, ul. Senacka 3, dnia 05.06.219r, w godzinach 16.00-18.00, są prowadzone codziennie w Kawiarence Seniora czynnej od poniedziałku do piątku, w godzinach 15.30-20.30, tel. 798921638, 667248065 oraz e-mail: e.zytynskachwast@interia.pl.

Serdecznie zapraszam