12.06.2019r Debata kandydatów do Krakowskiej Rady Działalności Pożytku Publicznego

Krakowska Rada Działalności Pożytku Publicznego jest organem konsultacyjno-opiniodawczym Prezydenta Miasta Krakowa w zakresie współpracy Gminy Miejskiej Kraków z organizacjami pozarządowymi.

Dnia 12.06.2019r, o godz. 17.00, w Centrum Obywatelskim, przy ul. Reymonta 20, odbyła się debata kandydatów do KRDPP, którą zorganizował Urząd Miasta Krakowa i Centrum Obywatelskie z Krakowa. Debatę moderowała Dominika Jaźwiecka, która w pierwszej części zaprosiła do wspólnej rozmowy I Zastępcę Prezydenta Miasta Krakowa Andrzej Kuliga i Aleksandrę Włodarczyk, członek KRDPP. Pan Prezydent omówił jakie korzyści czerpie miasto Kraków z działalności KRDPP. Następnie  Aleksandra Włodarczyk omówiła jakie korzyści czerpią organizacje pozarządowe z istnienia KRDPP.

W drugiej części debaty odczytano listę 29 kandydatów do KRDPP i omówiono zasady głosowania do KRDPP.      W debacie uczestniczyło tylko 15 kandydatów, którzy prezentowali swoje pomysły na działalność KRDPP.

Jednym z kandydatów do KRDPP jest Prezes Fundacji Geriatrics Elżbieta Żytyńska-Chwast.

Obecnie Krakowska Rada Działalności Pożytku Publicznego kończy swoją kadencję. Przed nami wybory.

Mam nadzieję, że przedstawiciele różnych krakowskich organizacji pozarządowych zaufają Elżbiecie Żytyńskiej-Chwast i zechcą oddać na nią głos poparcia do KRDPP.

Jako Wiceprezes Fundacji Geriatrics zwracam się z prośbą do Zarządów innych krakowskich organizacji pozarządowych o oddanie głosu na kandydatkę do KRDPP Elżbietę Żytyńską-Chwast (kontakt tel. 667248065, email: e.zytynskachwast@interia.pl).

Głosować może każda organizacja pozarządowa działająca na terenie Krakowa. Na formularzu do głosowania, podpisanym przez osoby upoważnione do reprezentacji, wskazać można ośmiu kandydatów do Rady.

Wiceprezes Fundacji Geriatrics

Marek Chwast