17.05.2019r Seniorzy CAS Geriatrics uczestniczą w Tauron Arenie w Krakowie w koncercie Disneya: Magia muzyki

Dnia 17.05.2019r uczestnicy CAS Geriatrics brali udział z pięknym wydarzeniu jakim był: Koncert Disneya: Magia muzyki.

W/w koncert odbył się w ramach XII Festiwalu Muzyki Filmowej w Tauron Arenie w Krakowie. Prowadziła go Urszula Urzędowska, Piotr Krasnowolski.

Wśród osób, które śpiewały bajkowe utwory  znaleźli się:

Amelia Andryszczyk – wokal
Marcin Jajkiewicz – wokal
Katarzyna Łaska – wokal
Natalia Nykiel – wokal
Antek Scardina – wokal
Michał Szpak – wokal
Magdalena Wasylik – wokal

Grała w/w artystom FMF Youth Orchestra, którą dyrygował  Erik Ochsner, Monika Bachowska. Podczas koncertu usłyszeliśmy największe przeboje z filmów Walt Disney Studios. Dzięki wspaniale zagranej i zaśpiewanej muzyce uczestnicy koncertu zostali zaproszeni do magicznego świata Króla Lwa, Krainy lodu, Aladyna, itp.

Lista utworów prezentowanych na Koncercie Disneya: Magia muzyki.

Brad Kelly (aranż.) – Disney Memories Overture: You Can Fly, Second Star to the Right, Alice in Wonderland, I’m Late, Bella Notte, April Showers, Waltz of the Flowers, Second Star to the Right
Alan Menken, Howard Ashman – Mała Syrenka: Naprawdę chcę, Na morza dnie, Beluga Sevruga, Całuj ją, Szczęśliwe zakończenie
Matthew Wilder, David Zippel – Mulan: Lustro
Lin-Manuel Miranda – Vaiana: Skarb oceanu: Pół kroku stąd
Alan Menken, Howard Ashman, Tim Rice – Aladyn: Arabska noc, Nie ma takich dwóch jak jeden ja, Wspaniały świat
Alan Menken, Glenn Stater – Zaplątani: Nowe dni
Alan Menken, Stephen Schwartz – Dzwonnik z Notre Dame: Być tam
Alan Menken, David Zippel – Herkules: Droga mi nie straszna
Kristen Anderson-Lopez, Robert Lopez – Kraina lodu: Mam tę moc
PRZERWA
Alan Menken, Howard Ashman – Piękna i Bestia: Transformacja, Bella, Gościem bądź, Piękna z Bestią
Marc Shaiman, Scott Wittman – Mary Poppins Powraca: Gdzieś, gdzie wszystko jest
Alan Menken, Stephen Schwartz – Pocahontas: Kolorowy wiatr
Mack David, Al. Hoffman, Jerry Livingston – Kopciuszek: Ze snem budzą się marzenia, Bibidi-bobidi-bu, To miłość jest.