20.05.2019 Gry stolikowe w CAS Geriatrics (zajęcia III)

Dnia 20.05.2019r w Centrum Aktywności Seniorów Geriatrics, ul. Drożdżowa 2 w Krakowie odbyło się trzecie wielopokoleniowe spotkanie miłośników gier stolikowych.

Podczas zajęć seniorzy grali w grę Dixit, Osadnicy, szachy, itp. Zajęcia „Gry stolikowe” są prowadzone przez psychologa/psychogeriatrę.

Gry stolikowe są to zajęcia mające na celu wypełnić wolny czas kreatywnym zajęciem seniorów, zintegrować ich i zachęcić do wspólnego spędzania czasu.  Różnorodność gier w CAS Geriatrics sprawia, że naprawdę każdy znajdzie taką, która go zafascynuje, wciągając na długie godziny. Wszystkie gry ogólnie pomagają nam zabić nudę, a niektóre mogą dodatkowo trenować umysł, poszerzać wiedzę.

Zapraszamy seniorów z CAS Geriatrics na kolejne zajęcia, które odbędą się 03.06.2019 r. przy ul. Drożdżowej 2, w Krakowie, godz. 18.00 – 20.00. Zapisy na zajęcia „Gry stolikowe” prowadzone są codziennie w Kawiarence Seniora, czynnej od poniedziałku do piątku, w godzinach 15.30 – 20.30, tel. 798921638, 667248065 oraz e-mail: e.zytynskachwast@interia.pl.

1. 20.05.2019 Notatka prowadzącego -gry stolikowe

Serdecznie zapraszam!