25.06.2019r Trening pamięci (zajęcia VIII)

Dnia 25.06.2019r w Centrum Aktywności Seniorów Geriatrics, ul. Drożdżowa 2 w Krakowie odbył się kolejny (VIII)  trening pamięci.

Zgodnie z powiedzeniem „Na naukę nigdy nie jest za późno” im więcej nowości w naszym życiu i ciekawości w poznawaniu nieznanych dziedzin, tym dla naszego mózgu lepiej. W CAS Geriatrics  trening pamięci jest prowadzony przez doświadczonego psychologa/ psychogeriatrę .

Spotkanie w ramach treningu pamięci rozpoczęło się od powitania przybyłych uczestników. Pierwszym punktem treningu była „ Gimnastyka mózgu”, czyli ćwiczenia fizyczne pomagające   w lepszym funkcjonowaniu pamięci. Następnie uczestnicy rozpoczęli ćwiczenia w dobieraniu jednakowych par przedmiotów, obrazków. powtarzania rymowanek oraz tworzenie synonimów. Po ich wykonaniu zgromadzeni uczestnicy rozpoczęli dobieranie elementów wg wskazanych kryteriów.

Trening pamięci to czas kiedy możemy poznać tajemnice funkcjonowania naszego mózgu, mamy okazję zmierzyć się z wyzwaniami w czasie ćwiczeń oraz zadbać o swoją kondycję w obszarze pamięci.

Zapraszamy seniorów do CAS Geriatrics, ul. Drożdżowa 2, na kolejny trening, dnia 09.07.2019r, godz. 17.00-19.00.

Treningi są bezpłatne, przeznaczone są dla maksymalnie 12 osób, zamieszkałych w Krakowie.

Zapisy na kolejny trening pamięci , który odbędzie się w Krakowie, ul. Drożdżowa 2, dnia 09.07.219r, w godzinach 17.00-19.00, są prowadzone codziennie w Kawiarence Seniora czynnej od poniedziałku do piątku, w godzinach 15.30-20.30, tel. 798921638, 667248065 oraz e-mail: e.zytynskachwast@interia.pl.

Serdecznie zapraszam