28.05.2019r Krakowscy seniorzy samodzielnie wykonują prezenty dla przedszkolaków z Przedszkola Bajkowa Akademia z Gdańska z Gdańska

Dnia 28.05.2019r  w pracowni warsztatowej Fundacji Geriatrics w Krakowie, ul. Drożdżowa 2, spotkali się seniorzy Klubu Aktywnego Seniora i CAS Geriatrics i razem wykonali własnoręcznie prezenty dla przedszkolaków z Przedszkola Bajkowa Akademia z Gdańska z okazji Dnia Dziecka.

Fundacja Geriatrics z Krakowa z Przedszkolem Bajkowa Akademia z Gdańska od września 2018r wspólnie realizuje roczny projekt „Adoptuj babcię, dziadka, adoptuj wnuczka„.  W ramach tego projektu przedszkolaki przygotowywały różne upominki dla seniorów z okazji Świąt Bożego Narodzenia, Dnia Babci, Świąt Wielkanocnych, itp., natomiast seniorzy krakowscy przygotowywali paczki świąteczne, upominki z okazji Dnia Dziecka, itp.

Podsumowaniem projektu jest wspólne spotkanie się seniorów krakowskich i gdańskich przedszkolaków dnia 28.06.2019r w Gdańsku.

Tego dnia seniorzy krakowscy będą mieli możliwość zwiedzania Gdańska w towarzystwie „adoptowanych wnuków”, którzy będą pełnić rolę przewodników po swoim rodzimym mieście.

Życzenia z okazji Dnia Dziecka dla Przedszkolaków z Przedszkola Bajkowa Akademia z Gdańska

Serdecznie pozdrawiamy z Krakowa!