Poszukujemy wolontariusza zbiórki publicznej „Złotówka na aktywizację młodości w późnej dorosłości” (nr 2018/1249/OR) do pomocy przy realizacji projektów Fundacji Geriatrics.

Z każdym kandydatem chcemy umówić się na rozmowę rekrutacyjną – zależy nam aby dobrze poznać naszych wolontariuszy. Poniżej znajduje się opis zadań, czas współpracy i informacje kontaktowe.

Głównym celem Fundacji Geriatrics jest przeciwdziałanie marginalizacji i aktywizacja osób w późnej dorosłości, poprzez umożliwienie seniorom rozwoju osobistego, wsparcie psychologiczne i prawne.

Do głównych zadań wolontariusza będzie należeć:

• Wspieranie rozwoju podopiecznych Klubu Aktywnego Seniora
  • Współpraca z innymi specjalistami Fundacji Geriatrics
  • Osoba zbierająca środki finansowe do puszki kwestarskiej
  • Pomoc w promocji Klubu Aktywnego Seniora i innych działań Fundacji Geriatrics (np. rozwieszania plakatów, roznoszenie ulotek, itp.)
  • Pomoc w organizacji Krakowskiej Konferencji „Ludzie motyle” (06.12.2018)

Nasze wymagania:

• Osoba w wieku 13-100 lat (osoba poniżej 16 roku życia może kwestować wyłącznie w towarzystwie osoby pełnoletniej)
  • Doskonałe kompetencje komunikacyjne, umiejętność pracy w zespole.
  • Uczciwość
  • Dobra organizacja pracy.

Oferujemy:

• Współpracę w oparciu o umowę wolontaryczną;
  • Możliwość uzyskania certyfikatu potwierdzającego odbycie wolontariatu;
  • Pracę w doświadczonym zespole co daje możliwość zdobycia doświadczenia; teoretycznego i praktycznego w wybranych obszarach;
  • Możliwość bezpłatnego uczestnictwa w konferencjach, szkoleniach, warsztatach organizowanych przez Fundację Geriatrics oraz inne organizacje działające na rzecz organizacji pozarządowych;
  • Możliwość współtworzenia ciekawych warsztatów, projektów, które będą realizowane przez Fundację Geriatrics;
  • Możliwość spotkania wielu ciekawych specjalistów;
  • Udział w panelach dyskusyjnych i wydarzeniach towarzyszących;.
  • Możliwość odbycia praktyki studenckiej;
  • Możliwość uczestnictwa w publikacjach Fundacji Geriatrics;
  • Możliwość uczestnictwa w badaniach naukowych prowadzonych przez Fundację Geriatrics;
  • Możliwość bezpłatnego korzystania z bezpłatnych porad prawnych i psychologicznych oferowanych przez specjalistów Fundacji Geriatrics;
  • Możliwość otrzymania pakietu wolontariusza ( czapeczka, koszulka itp. z logo Fundacji Geriatrics).
  • Na wyraźną prośbę wolontariusza Zarząd Fundacji Geriatrics wydaje również oficjalną opinię, w której znajduje się ocena pracy wolontariusza ( dokument, zostanie wysłany do wolontariusza pocztą najpóźniej 30 dni po zakończeniu umowy wolontarycznej).

Czas realizacji: 01.09.2018r-01.09.2019r (jest możliwe indywidualne dopasowanie czasu trwania wolontariatu, zależy nam na minimum 3 miesiącach współpracy)

Miejsce pracy: 30-898 Kraków ul. Drożdżowa 2

Kontakt telefoniczny: 798-921-638

Zgłoszenia

Aby zgłosić się na wolontariat należy wysłać CV na adres e-mail: e.zytynskachwast@interia.pl  do 30.08.2018r.

Po otrzymaniu CV każdy kandydat na wolontariusza zostanie poinformowany o terminie spotkania rekrutacyjnego.

Wysłanie zgłoszenia jest jednocześnie zgodą na przetwarzanie danych osobowych przez Fundację Geriatrics z Krakowa, 31-542 Kraków, ul. Sądowa 7/39, zgodnie z przepisami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, w celach związanych z przeprowadzeniem procesu rekrutacji wolontariuszy.

Aktualna informacja o tym jak przetwarzamy Twoje dane oraz jak możesz skorzystać ze swoich praw, w tym zakresie, znajduje się na stronie:  http://fundacjageriatrics.pl/informacja-o-przetwarzaniu-danych-osobowych/ .

1.Wolontariusz zbiórki publicznej Złotówka na aktywizację młodości w późnej dorosłości