Sanatorium Dniepro-Beskid w Truskawcu (Ukraina) – 29.09.2019-11.10.2019

Dnia 29.09.2019r do 11.10.2019r Zarząd Fundacji Geriatrics zamierza wyjechać z członkami Klubu Aktywnego Seniora z Krakowa na Ukraina do Sanatorium Dniepro-Beskid w Truskawcu.

Wyjazd do Truskawca dla Fundacji Geriatrics organizuje Biuro Turystyki „Joanna”, ul. Piłsudskiego 74/30a, 50-020 Wrocław, tel. 71-3418462, e-mail biuro@joannawroc.pl, strona internetowa: www.joanna.holiday . Fundacja Geriatrics w w/w terminie dysponuje tylko 20 miejscami – stąd serdecznie zapraszam do zapisów: tel. 798921638 .

Cena pobytu 1190zł.

Uwaga: Do w/w ceny należy transport z Krakowa to 150 zł/os/ 2 strony, wyjazd zatoczka autobusowa przy Muzeum AK, ul. Wita Stwosza 1 (wyjazd z ul. Drożdżowej 2-do potwierdzenia)

Kompleks Dniepro-Beskid znajduje się przy wjeździe do Truskawca, w okolicy dworca autobusowego, około 750 m od głównego deptaku (15 minut spacerem od centralnej pijalni wód mineralnych). Około 100 m od sanatorium znajduje się kilka sklepów spożywczych, kantory czynne 24/7, stacja benzynowa.

OBIEKT

Kompleks składa się z dwóch obiektów: sanatorium Dniepro oraz hotelu Beskid. Zespół budynków Dniepro-Beskid to obiekty o standardzie turystycznym, ekonomicznym. W skład budynku Dniepro wchodzą połączone korytarzami następujące części: siedmiopiętrowa baza noclegowa (około 350 miejsc noclegowych), stołówka, korpus leczniczo-diagnostyczny, pijalnia wód leczniczych.

W ramach pobytu oferowane są zabiegi lecznicze wg zaleceń lekarzy sanatoryjnych (3 dziennie).

Klienci odpłatnie mogą korzystać z: basenu (15×10 m), sauny, siłowni, bilardu, gabinetu stomatologa, ozonoterapii, akupunktury.

Na terenie sanatorium znajduje się także kilka salonów kosmetycznych, fryzjer, apteka, kawiarnia, sala widowiskowo-koncertowa, gdzie kilka razy w tygodniu odbywają się koncerty oraz występy rożnych grup artystycznych, swoją siedzibę mają tutaj również lokalne biura turystyczne, proponujące wycieczki po okolicy, organizowane są także wieczorki taneczne. Na terenie obiektu znajduje się dodatkowo płatny parking.

POKOJE

Klienci kwaterowani są w obiekcie Dniepro do dyspozycji będą mieć pokoje o standardzie turystycznym z łazienką (w większości wanny), w pokojach łóżko małżeńskie lub dwa tapczany. Wszystkie pokoje posiadają balkon, łazienkę i ręczniki.

Pokoje standard 1-os. i 2-os., ok. 15-17 m2, wyposażone są w: TV, lodówkę.

Pokoje pół lux (dla max 2 os.), ok. 15-17 m2, o lekko polepszonym standardzie z łóżkiem małżeńskim; wyposażone w: TV, lodówkę.

Pokoje lux (dla max. 3-4 os.), ok. 20-30 m2, 2-pokojowe: pokój dzienny z rozkładaną sofą i sypialnia; wyposażone w: TV, lodówkę, czajnik.

WYŻYWIENIE

3 x dziennie, skromny i dietetyczny stół szwedzki, posiłki dość jednostajne, ukraińskie, bazujące przede wszystkim na produktach sezonowych i kaszach.

INTERNET

W obiekcie znajduje się sieć Wi-Fi dostępna w holu głównym.

DLA DZIECI

Obiekt nie posiada atrakcji dla dzieci.

NIEPEŁNOSPRAWNI

Obiekt w niektórych miejscach posiada podjazdy dla niepełnosprawnych, windy znajdują się w korpusie głównym (sypialnym) oraz zabiegowym.

PRZYKŁADOWE CENY ZABIEGÓW NIEPOKRYWANYCH PRZEZ SKIEROWANIE W SANATORIUM DNIEPRO-BESKID

1. Kąpiel siarkowa 105.00 UAH- 14,12zł
  22. Ozonoterapia 120.00 UAH-16,00zł
  23. Kąpiel radonowa 95.00 UAH-13,00zł