Przekazanie części książek z Wielkiej Zbiórki Książek dla Pensjonariuszy Hospicjum w Żorach

Dnia dzisiejszego, tj. 13.02.2018r Zarząd Fundacji Geriatrics z Krakowa, KRS 0000705489, która jest organizatorem ogólnopolskiej akcji „Wielka Zbiórka Książek”, numer 2018/380/OR, przekazał część zebranych książek Stowarzyszeniu Przyjaciół Chorych – Hospicjum Jana Pawła II w Żorach.

Tego samego dnia Zarząd Fundacji Geriatrics spotkał się z przedstawicielami Miejskiej Biblioteki Publicznej w Żorach, którzy bardzo aktywnie włączyli się w Wielką Zbiórkę Książek. Miejska Biblioteka Publiczna w Żorach przekazała Fundacji Geriatrics z Krakowa, w ramach w/w akcji wiele książek. Ponadto w ramach podjęcia długofalowej współpracy udostępniła nam możliwość „książki na telefon” – o niej można więcej poczytać na: http://www.mbpzory.pl/siec-biblio…/uslugi/ksiazka-na-telefon.
Dzięki „książce na telefon” mamy możliwość rezerwacji i wypożyczania książek i innych zasobów bibliotecznych mobilnie, co bardzo ułatwia pracę Może Wy również skusicie się na taką usługę?

Ponadto dnia 13.02.2018r Zarząd Fundacji Geriatrics spotkał się z Panią Sylwią Witula z Szkoły Podstawową nr 18 z oddziałem integracyjnym im. Ks. Jana Twardowskiego w Pszczynie, która wraz z uczniami w/w szkoły również włączyli się w „Wielką Zbiórkę Książek” i zamierzają czynnie brać udział w konkursie organizowanym przez Fundację Geriatrics, pt. „Moja wizja życia w późnej dorosłości”, polegającym na napisaniu artykułu w dowolnej formie dotyczącego późnej dorosłości.

Bardzo dziękujemy osobom indywidualnym, Wydawnictwu Novae Res, Redakcji Gościa Katowickiego, Redakcji Gościa Krakowskiego, Urzędowi Miasta Żory, Redakcji  Serwisu Żory-Naszemiasto.pl, Redakcji Ogólnopolskiego Magazynu Głos Seniora, Miejskiej Bibliotece Publicznej w Żorach, które dotychczas zaangażowany się w „Wielka Zbiórkę Książek” i pozostałe akcje organizowane przez Fundację Geriatrics.

Marzena Woźniak