Krakowskim Pikniku w Parku Bednarskiego (30.06.2018r)

Dnia 30.09.2018r Zarząd Fundacji Geriatrics wraz wolontariuszami uczestniczył w Krakowskim Pikniku w Parku Bednarskiego organizowanym w ramach trwającego głosowania na projekty z Budżetu Obywatelskiego Miasta Kraków.

Przedstawiciele Fundacji Geriatrics zachęcali mieszkańców miasta Krakowa do głosowania na projekty, a w szczególności na projekt nr 16, pt. Pełnia życia, pełnia sił, ponieważ projekt ten dotyczy aktywizacji ludzi starszych powyżej 50 roku życia z terenów Krakowa, poprzez udzielanie bezpłatnego wsparcia psychologicznego i prawnego, tworzenie płaszczyzn animacji środowiskowej ukierunkowanej na rozwój i wzmacnianie potencjału i podmiotowości tej grupy społecznej przy wykorzystaniu istniejącej infrastruktury społecznej seniorów zamieszkałych na terenie miasta Krakowa.  Dodatkowo projekt ma na celu edukację i szerzenie świadomości na temat promocji zdrowia i zachowań zdrowotnych w podeszłym wieku.

Krakowski Piknik w Parku Bednarskiego był to już ostatni tego typu Piknik, teraz wszystkie głosy mieszkańców Krakowa zostaną podliczone i niedługo dowiemy się, które projekty będą realizowane w mieście.

Prezes Fundacji Geriatrics Marzena Woźniak serdecznie dziękuje wszystkim wolontariuszom, którzy zaangażowali się w uczestnictwo w  Krakowskich Piknikach organizowanych w ramach Budżetu Obywatelskiego Miasta Krakowa.

Serdecznie dziękuję Wszystkim za oddany głos na Projekt „Pełnia życia, pełnia sił”, nr 16.